martes, 18 de noviembre de 2008

El Carrer Colon


Aquesta entrada es sobre el carrer més important de la Vila, es pot considerar que és el carrer més cèntric del poble. El Carrer Colon té una gran llargària, però la part mes important i coneguda es troba just al centre de la cuitat, pot ser que per la ubicació del carrer es considera que eixa zona es la més cèntrica del poble.
Aquest carrer quant jo era petita era únicament peatonal i mentres les nostres mares estaven xarrant en el Buen Gusto, nosaltres jugàvem tranquil·lament en el carrer. La veritat es que era molt divertit, ja que desprès del col·legi anaves al Carrer Colon a trobar-te en els teus companys del col·legi o amb altres amics que havies fet dies abans. Cadascun es portava algun joguet i els compartíem.
Però ara tot ha canviat, ja que el carrer es transitable per als vehicles. Els xiquets ara tenen que conformar-se en jugar a la vorera del carrer o dins de establiment. A pesar de açò el carrer segueix sent molt transitat per persones i un lloc habitual per als ciutadans del poble.
En l’època estival els grups de adolescents es concentren en els diferents bancs que hi han, cadascun té un banc establert. Solen passar les vesprades allí assentats o passejant-se d’un banc a altre per a visitar a coneguts. A mes, en aquest carrer es troba la gelateria mes important del poble i la mes visitada en l’època en la que es troba oberta, la gent es compra el gelat i s’ha assenta en algun banquet per a menjar-se’l.
El problema ve quan arriba el hivern, ja que fa molt de fred per a passar llargues estones en un banc, però a pesar de açò ja gent segueix anat però de manera més reduïda.
Per altra banda, dir que aquest carrer també s’utilitza en ocasions per a fer processons o desfiles. Per exemple la processo de Llàgrimes es fa per els carrers que l’envolten i al final arriben al Carrer Colon. També la entra de bandes (de les festes de Moros i Cristians) passa per aquest carrer i a mes es concentra tota la gent festera.

El Carrer Colon, te un problema a l’hora de anar en el teu vehicle, ja que la seva carretera esta feta per adoquins i amb el pas de tants cotxes i en ocasions camions s’ha desnivellat i hi ha alguns forats. Esperem que en alguna ocasió l’ajuntament es decideixen a arreglar la carretera o torna-ho a posar únicament peatonal.

Fins ací aquesta actualització poc interessant, però veia important comentar el Carrer més important, mes que res perquè en ell es viuen molts moments importants de la vida dels vilers.

4 comentarios:

Estefanía dijo...

Hola María!

Es increible, no pensaba que el pueblo de la Vila diera para tanto. Pero me alegra ver que si, con tu blog me doy cuenta de que es un pueblo muy bonito y que no está nada mal para pasar buenos ratos.

waky ruiz dijo...

hola companya, soc d'un poble un poquet mes amunt que la Vila i per al meu poble es el centre de totes les gestions, ja sigen administratives com ha comercials, es un centre turistic a banda de Benidorm, i concretament el carrer Colon es com si fora el carrer Castaños en Madrid peró en la Vila.

Sasha dijo...

Maria, cariño, un día ten vindrás amb mi a Alcoy y voras tu el que es passar fred... jajaja no tens prou roba en el teu armari per a evitar que se te clave en els ossos com agulles microscopiques!!

Per cert, a vore cuan em convides al teu poble eh! Que tinc ganes d vore'l! muak!

Unknown dijo...

Hola María,
Me gustaría que nos contaras algo acerca de El Mercantil. Creo que fue un lugar emblemático y muy importante para la Vila y los vileros. ¿Fue allí donde nació el nardo?
Saludos,
Concha