martes, 30 de diciembre de 2008

Llàgrimes


En la Vila no nomes hi ha com a festes patronals les de Moros i Cristians, també hi ha una altra dos mesos abans. Aquesta festa es celebra el primer fi de setmana de maig, concretament el dissabte per la vesprada. Aquest dia sobre les 7 de la vesprada tots els vilers que ixen en les diferents companyies Mores i Cristianes es posen els seus vestits vilers per a eixir a la processo, la qual consisteix en dur ramells de flors a la patrona de la Vila, Santa Marta. El dia 8 de maig es el dia anomenat Les Llàgrimes de Santa Marta, i de a hi que es faja una celebració en el primer fi de setmana. Moltes son les llegendes que hi ha sobre aquest dia, però la més coneguda es que la imatge de Santa Marta que hi ha a l’església de la Assumpció va plorar, degut a la gran sèquia que hi havia en el poble.
Els vilers es vesteixen en la indumentària típica vilera, són molt pareguts als vestits de fallera o alacantina. Desprès de la processo tots es vesteixen en els vaquers i en el bruso de home, per a seguir la festa en els diferents locals.
Aquest dia es molt esperat per tots els vilers, ja que ens serveix per a saciar-nos les ganes que tenim de que arriben festes, a pesar de que nomes siga un dia el vivim amb molta intensitat. Molts de nosaltres ens sap a poc aquest dia, aunque molts comencen la festa antes de la processo sobre les 12 del mig dia.
A mes molts dels festers nomes coincideixen en la setmana de festes i amb aquest dia es una escusa per a ajuntar-se i disfrutar tots junts, com també per a posar-te al dia sobre com li va la vida al teu amic de festes.
Es un dia i una nit molt intensa per a tots els vilers, que durant molt de temps estem esperant-la amb moltes ganes, ja que necessitem ajuntar-nos i disfrutar tots junts.
Per a mi aquest dia es mes especial que per a molts altres, ja que la majoria de vegades cau molt pròxim al meu aniversari i les meves amigues en fan de aquest dia un dia especial. Els meus pares i els seus amics també col·laboren i sobretot la banda. Es una manera diferent de celebrar el aniversari i la veritat es que m’agrada molt, espere que siga així moltes vegades més.

No hi ha molt més que dir sobre aquest dia. Les Llàgrimes seran per a molts de vosaltres el mig any, així que entendreu molt be el que significa per a nosaltres aquest dia. Però hi ha que reconèixer que quant es despertes al mati següent es quedes en ganes de més, però així tens mes ganes de que arribe la setmana de festes.

Doncs també quedeu convidats a venir a aquest dia, no vos oblideu el bruso i els vaquers.
Fins la pròxima. Bones vacances i feliç any.

No hay comentarios: